Locaties Waardig Wonen

Wagenborgen

Het Waardig Wonen-huis in Wagenborgen was de eerste locatie.  De eigenaar van het huis heeft zijn huis verhuurd aan de oprichtster van Waardig Wonen zodat zij haar droom waar kon maken. Medio augustus 2021 heeft de eigenaar echter definitief besloten dat hij zijn huis wilde verkopen. Een mogelijke aankoop met ook veel noodzakelijke investeringen (bijv. ook veiligheid) bleek niet mogelijk voor Waardig Wonen. De huizenmarkt was in 2021 en beging 2022 zodanig dat de koopprijzen excessief hoog waren. Het eerste huis Waardig Wonen heeft daarom een 5 jaar bestaan en was zeker een voorloper in de ontwikkeling van kleinschalige woonvoorzieningen voor mensen met dementie.

Korrewegwijk Groningen

Molukkenstraat 206
9715 NZ Groningen 

Het Waardig Wonen-huis in de Molukkenstraat is in een appartementencomplex op de eerste verdieping (lift aanwezig).  Boven het Odensehuis en naast De Opstap. Het huis biedt woonruimte aan vijf ouderen met dementie. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met zijn eigen inrichting.  Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer en keuken. En, een mooi balkon waar het gezellig (overdekt) zitten is op een terras. Wilt u meer informatie over wonen in ons huis in de Molukkenstraat? Neemt u gerust contact met ons op! Lees meer in de infoflyer die u ook kunt downloaden Info flyer Waardig Wonen huis in Groningen versie MAART 2023

Foto huis winschoten 3Winschoten

Woningcorporatie Acantus biedt Waardig Wonen de mogelijkheid een huis (t)huis voor mensen met dementie in Winschoten te realiseren. Het is het woongebouw aan de Van Kinsbergenlaan 30-32 in Winschoten. Het woongebouw – eigenlijk twee aan elkaar geschakelde woningen – ligt in de Zeeheldenbuurt (Winschoten-West) waarbij er woonruimte beschikbaar is voor 6 mensen met dementie. Op een ideale locatie in een rustige en vriendelijke wijk ligt deze woning. Op loopafstand bevinden zich namelijk diverse voorzieningen waaronder scholen, supermarkten, sportfaciliteiten en cultuurcentrum De Klinker. Ook het centrum van Winschoten is op loopafstand gelegen. Daarmee blijven mensen met dementie ook wonen in een gewone woonomgeving met voorzieningen. Lees meer in de flyer waarin ook de fondsen – naast een bijdrage vanuit Nationaal Programma Groningen (Toukomst) – staan die een subsidie gaven. Deze flyer kunt u ook downloaden Info flyer Waardig Wonen huis in Winschoten versie DECEMBER 2023

Nieuwe initiatieven in de Provincie Groningen

Onze droom is een Waardig wonen-huis in elke gemeente in de Provincie Groningen. In een dorp of  wijken van de stad Groningen. Zodat mensen met dementie in hun eigen wijk kunnen blijven wonen. Naar hun eigen kapper, huisarts en supermarkt kunnen blijven gaan.

De realisatie is afhankelijk van een goede locatie en voldoende belangstelling.

We zijn met de gemeenten, woningcorporaties en andere instellingen aan het werk om deze droom gestalte te geven. Als u suggesties heeft om samen met ons een Waardig Wonen – huis in uw gemeente (wijk of dorp) te realiseren, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Aanmelding en wachtlijst

Wij streven er naar dat in elke gemeente een Waardig Wonen – huis is.

U kunt zich aanmelden voor de gerealiseerde locaties maar als u graag in een andere gemeente wilt gaan wonen, dan kunt u dat ook aangeven. Wij gaan dan na – bij voldoende belangstelling en een geschikte locatie –  of daar een Waardig Wonen – huis kan komen.  Na aanmelding volgt eerst een telefonisch gesprek met vervolgens ook een gesprek op de locatie zodat de bewoner of familie ook alvast de sfeer kan proeven. Vanuit Waardig Wonen vinden we dat belangrijk naast het aanbod van betrokken en veilige zorg. In het gesprek krijgt u een toelichting over het wonen en de informatie over het CIZ en PGB en nog beter inzicht in de kosten (veel antwoorden staan op de website). Ook wordt besproken dat er situaties zijn dat het niet verstandig is te verhuizen naar Waardig Wonen bijv. als het niet voldoende veilig is of er een onveilige situatie zou kunnen ontstaan voor de nieuwe bewoner of andere bewoners. 

Wachtlijst – situatie 1 december 2023 – In beide woningen is nu geen woonplek beschikbaar.

Kom gerust een keer op visite om kennis te maken.

Als u belangstelling heeft en meer wilt weten, dan bent u welkom om op visite te komen. U maakt dan de praktijk al mee en kunt de sfeer “proeven”. Ook verwijzers zijn welkom om op visite te komen. Een “visite” zegt meer dat de informatie op papier, toch? De doorstroming is gering zodat er niet regelmatig een plaats vrij komt of dat voorspelbaar is wanneer er een plaats in een woning komt. U kunt zich wel aanmelden; u komt dan op een wachtlijst te staan. Wij houden u dan regelmatig op de hoogte.